דילוג לתוכן הראשי

SQL Server 2014 in Windows Azure VM

ערב טוב
והפעם פוסט קצר על יצירת VM-Virtual Machine, המכיל SQL Server 2014.

אחד היתרונות הגדולים של Windows Azure על פני AWS הינו בהיצע של הגלריה של VM.
מעבר לכל האפשרויות שמיקרוסופט מציעה לאנשי 'לא-מיקרוסופט', מוצרים כמו לינוקס אובונטו וכדומה, מיקרוסופט מציעה משום מה גם מוצרי מיקרוסופט מתקדמים כמו SQL Server 2014.

האפשרות הזו מאפשרת דרך קלה להתנסות במוצר החדש מבלי להתקין אותו, למשל התקנה של 2014 דורשת מערכת הפעלה מתקדמת ומי שלא רוצה לשדרג - לא חייב לשדרג יכול להתחבר למכונה הוירטואלית בקלות ולהתנסות.
ניתן גם לכבות אותה כשלא משתמשים וכך לחסוך קצת כסף.

האמת? אני ללא ידע IT, כמעט כלל יצרתי מכונה, הוספתי לה דיסק של 1TB, ויצרתי יוזר נוסף שייכנס אליה.

להלן המסלול ליצירת המכונה - נסו ותהנו - האמת שהתרשמתי - יותר ויותר אפשר להבין את המהפכה של הענן.

אז בואו נתחיל ביצירת מכונה וירטואלית דרך הפורטל:




לאחר שעולה הרשימה ניתן לבחור באפשרות שסימנתי:



לאחר כמה קליקים נוספים נוצרת מכונה.

עכשיו בצורה מאד פשוטה לוחצים על Attach Disk - ובמספר קליקים מצרפים למכונה דיסק למשל אני בחרתי 1023GB שזה 1TB


לאחר שצרפנו

לוחצים בסרגל למטה CONNECT ומתחברים דרך RDP פשוט לתוך המכונה.

כאשר אתם בפנים נתחיל בתהליך חיבור הדיסק של 1TB ככונן למכונה.

ושוב שימו לב זוהי פעם ראשונה בחיי שאני מבצע פעולת IT מסוג זה- אין לי רקע ב IT, והכל מאוד אינטואטיבי.

השלב הבא הוא כניסה לחלון של ניהול השרת - שימו לב זה windows 2012 - איפה לחצן ההתחל והתוכניות???? :-)


בוחרים באפשרות של File and Storage Services:


בוחרים Disks כדי לנהל את האותיות של הדיסקים והכוננים:


לוחצים על הכונן החדש ומאתחלים אותו , לאחר מכן יש לצרף אותו כ Volume - שימו לב אני לא איש    storage ואני בטוח שאיש Storage טוב יידע להסביר את הלוגיקה מאחרוי זה טוב ממני...

מתבצע תהליך כל שהוא של איתחול וחיבור:

לאחר מכן בוחרים לו אות והנה לפנינו כונן F במלוא הדרו:


מהו אותו כונן?
הכונן הוא קובץ שיושב תחת הStorage  יש קונטיינר מיוחד עבור ה HardDrive וזה קובץ עם סיומת VHD
כמצורף בתמונה:

והנה לנו מוכנה עם SQL Server 2014 מוכנה לשימוש ולעבודה, תוך 10 דקות יצרתי מכונה עם 1TB של DATA מבלי ידע ב IT ומבלי צורך להמתין..
לא לשכוח - משלמים על זה....

אז זהו לבנתיים שיהיה בהצלחה תהנו תתנסו. בקשר ל 2014 עצמו אנו כרגע ב etoro בודקים מספר אופציות לשימוש בו לומדים להכיר חסרונות ויתרונות, אולם זה נושא ודיון אחר לחלוטין.

ערב טוב.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועו

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableName" in "T:\MyTable.bcp"