דילוג לתוכן הראשי

So Who are you SQL Azure V12??

שלום רב והיום קצת על הגירסה החדשה הידועה בשם V12.
אז על מה מדובר?
מה כל כך מיוחד בה?
מה היא עושה?
מה היא לא עושה?
כיצד עובדים עימה?

נתחיל מההתחלה - עד היום כשרצית לעבוד ב SQL Azure הייתה גרסה אחת בלבד. היו Tiers שונים, אבל גירסה אחת,
כולם היום עובדים על אותה גירסה.
גם כאשר פתחו ב Preview דברים חדשים זה היה בתוך הגירסה הרגילה.

ואז מיקרוסופט שיחררו הודעה על גירסה חדשה:
Preview Available for Latest Version of Azure SQL Database

כאשר הנקודות המרכזיות שהוזכרו הן:
Easier management of large databases 
Support for key programmability functions
Up to 100x performance improvements
Improved monitoring and troubleshooting
New S3 performance level

כך סוכמה גירסה זו:
I am incredibly excited for you to try this preview which will help you more easily build or migrate more robust SQL-based applications on Azure while gaining the near-zero administration benefits of database-as-a-service.

כך התחלתי לבדוק, לבחון ולראות מה יש פה?
ראשית, הופתעתי שיש פה version@@ חדש לחלוטין, ולא עובדים על גירסה קיימת.
שנית אכן הביצועים מדהימים בגירסאות הpremium, דברים גדולים וכבדים רצים הרבה יותר מהר ממה שהיה קודם, ללא השוואה בכלל.
ושלישית t-sql כמעט מלא - לא ביקשנו יותר. המון דברים שלא נתמכו קודם ומנעו מיגרציה מהירה, כרגע נתמכים, select into, טבלאות בלי ci ועוד ועוד.

ומכאן נרחיב טיפה יותר.

ראישת כדי ליצור בסיס נתונים בגירסה v12
ניגשים לפורטל החדש ולוחצים על + new SQL Database
ובוחרים Source שמותאם ל v12
כלומר אתה אומר לפלטפורמה - שאת השרת החדש שנוצר יש לשייך למקור ששיך ל v12.
ומכאן הכל כרגיל, יוצרים בסיס נתונים, בוחרים לו tier, נותנים הרשאות, ועושים deploy.



בסיסי נתונים v12 הם ברמת השרת - כלומר אתה יוצר שרת v12 וכל בסיסי הנתונים בתוכו הם בוורסיה החדשה, כאן רואים ברשימת השרתים בפורטל החדש שיש שרתים שהם v12:



וגם כשמתחברים מ SSMS רואים שונים בוורסיה, למעלה שרת sql azure גירסה קודמת, ובשני - גירסה חדשה.



שימו לב שכיום כבר אפשר לבחור שם לשרת ולא לקבל סתם מספרים בלי משמעות.

ועכשיו לדברים שבדקתי:
Premium - שופרו ביצעוים ברמה מאד גבוהה, הוא מקבל Load מאד גבוה כשקודם היה מאט מאד מהר - כיוון שהלוגים היו מגיבים לאט - בגירסה החדשה הלוגים מאד מהירים, החיסרון בזה הוא כמובן שזה רק ב premium וזה יקר החל מ 465 דולר לחודש עבור בסיס נתונים אחד. אני מצפה שישפרו ביצועים גם ב standard.
Standard - הוסיפו tier נוסף - S3 שאמור לעבוד בקצבים יותר טובים - בבדיקות שלי עדיין הוא מאד איטי ב load גבוה, הוא טוב מאד כאשר הכמות הנכתבת ללוג לא כזו גדולה.
T-sql  - יש סוף סוף כמעט הכל בדקתי הרבה דברים שלא נתמכו קודם - וכרגע נתמכים כמו select into, SEQUENCE, ועוד דברים רבים - עדיין כמובן אי אפשר לדבר בין בסיסי נתונים ואין ג'ובים - אבל ניתן לפתרון דרך automation, כמו שכתבתי בעבר.
compression - יש כבר זמן רב ועובד מעולה.
partitioj - טרם בדקתי אבדוק בקרוב.
EX events - טרם בדקתי אבדוק בקרוב.


לסיכום גירסה בשלה וטובה מאד מאפשר עבודה כמעט מלאה - ובחיבור עם HA שהם נותנים דברים עובדים מעולה.
אם ישפרו ביצועים של standard או יורידו מחירים זה יהיה בהחלט מוצר אטרקטיבי.

כמו כן לנו כישראלים יש פריבילגיה לקבל support מקומי - וזה יתרון מאד גדול..
וזהו - עד כאן להערב

להתראות פיני

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועו

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableName" in "T:\MyTable.bcp"