Skip to main content

What is Azure Advisor?

ערב טוב
והיום על ינשופים.


אז מה זה הינשוף הזה?
ובכן חכמי האייקונים במיקרוסופט החליטו להצמיד ל  Azure Advisor את האייקון הזה.

להלן 2 לינקים מתוך האתר של Azure:

ובכן זהו כלי נוח הנותן עצות למנהל החשבון של הענן ב 4 תחומים:

High Availability – to ensure and improve the continuity of your business-critical applications. For more information, see Advisor High Availability recommendations.
 
Security – to detect threats and vulnerabilities that could lead to potential security breaches. For more information, see Advisor Security recommendations.
 
Performance – to enhance the speed of your applications. For more information, see Advisor Performance recommendations.
 
Cost – to optimize and reduce your overall Azure spend. For more information, see Advisor Cost recommendations.


יש פה נסיון יפה ומעניין לרכז במקום אחד מיני המלצות מתחומים שונים עם Action Items  ברורים. בכדי לעבור על מספר נושאים אציג זאת בדרך נחמדה בהשוואה לינשופים עצמם.

מתוך Wikipedia על ינשופים:

"הינשופים אינם בונים קנים, אלא גרים במקומות נטושים וחשוכים" - קשה להגיע בפורטל אליו הוא נמצא תחת Monitoring +Management


"גודל הינשופים הוא כגודל תרנגולת צעירה, אך בגלל נוצותיהם הם נראים גדולים יותר מגודלם הממשי; " - מגיעים אליו ולוחצים על כפתור Get Recommendations, ואז המנוע שלהם עובר על 4 התחומים שהזכרנו. ומציג את ההמלצות לפי הנושאים השונים, סך הכל אין פה דברים חדשים אלא ריכוז של הדברים הקיימים. למשל אם אני אקבך המלצה על שיפור של performance - זו אותה ההמלצה שיש כבר בעמוד של ה sql עצמו למשל אינדקס שצריך להוסיף.


וזו ההמלצה על האינדקס עצמו:



"הינשוף פעיל רק בלילה" - האמת שלא היה לי פה כלום אבל בפורטל שלי האייקון נראה ממש כמו שהוא פעיל בלילה.



"לאחר סיום עיכול הטרף, הינשוף מקיא את החלקים (צנפה) שאינם יכולים להתעכל בגופו" - המלצות של Security נובעות בעיקר מענייני IT ולא תמיד לרוונטיות ל VM שעליו הם ממליצות - אבל מצד שני תמיד טוב לדעת שאתה נוהג בניגוד ל  Best Practice שהם ממליצים. בעיקרון המערכת לא מסוגלת להוריד את ההמלצות במידה ובחרת לא לקבל אותן - ובפעם הבאה הן יצוצו שוב.

"הינשוף מוכר בתור סימן לעתידות" - כאשר המנוע מזהה שימוש נמוך במכונות הוא מציג לך המלצה מפפורשת או לכבות את המכונה או להוריד משאבים ולחסוך כסף - הינשוף יודע שאתה תשלם ותשלם ותשלם.... לכן ממליץ לך המלצה עניינית וחשובה.. שאפו. זה לא מובן מאליו - כי אלו ההכנסות שלהם.



"ביוון העתיקה, ובעיקר באתונה, הינשוף היה בעל החיים אשר שוייך לאלת החכמה - אתנה, ומסיבה זו נעשה לסמל המדע" -  סך הכל מסך שמרכז המלצות בתחומים שונים - והוא מאד ברור - ועם אפשרות להפעילת את ההמלצות בלחיצת כפתור - גם אם את רובן לא צריך או ניתן לעשות, זה סימן טוב וכיוון מדהים של ספק הענן וזה החידוש הגדול של המסך הזה לדעתי.


זהו להיום נסו ותהנו.
פיני



 

Comments

Popular posts from this blog

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועו

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableName" in "T:\MyTable.bcp"