Skip to main content

AzureDiagnostics and AzureMetrics in SQL Azure DB

שלום רב
מיקרוסופט התקדמו מאד במתן האפשרויות ב SQL Azure לנטר ולדעת מה קורה בבסיס הנתונים.
המדדים נשמרים במחסן נתונים ומתחלקים ל 2 אגפים :

AzureMetrics

אלו המדדים הראשים של AZURE שם הם אוספים הכל גם למכונות לסטורג וכמובן לבסיסי נתונים.
למשל בעולם של SQL Azure מדובר על DTU וכל מה שאפשר לצפות בגרפים בפורטל.

AzureDiagnostics

פה מדובר על מטריקות יותר מתקדמות תחת אגף זה נכנסים קטגוריות כמו Audit שהחלטה לשלוח לשמירה, Query store, המלצות, Wait type של DBA וגם Insights. בקיצור אגף מרתק ומעניין - וארחיב עליו בקרוב בפוסט מורחב.

כאשר מחליטים לקשר Azure SQL לאגף - הולכים לבסיס הנתונים מקשרים אותו והמערכת מלבד מתחילה לשמור נתונים...(היא שומרת אותם בבסיס הנתונים הידוע בשם Kusto או בשמו החדש Azure Data Explorer, וגם על כך אני מבטיח פוסט בקרוב ממש) השמירה היא ל 30 יום.
ואז אפשר לתחקר בשפת ה  Kusto ( עוד פוסט בקרוב אמרנו?...) או בדשבורדים שמיקרוסופט נתנו, או אפילו ב Power bi (וואו גם על זה עוד פוסט?... בכיף.) העיקר שיהיה אפשר לתחקר.

בקיצור ים של DATA נשמר - רק קחו ונצלו אותו.

להלן מספר תמונות שממחישות

תמונה מספר 1 מספרת לנו את המיקום שבו בוחרים מה יש לנו ב Azure Metrics מגיעים לשם דרך בסיס הנתונים כל המטריקות ניתנות להגדרת התרעה ורואים בגרף.
עדיין זה לא נשמר למחסנית הנתונים. כלומר אפשר כרגע רק לתחקר עם מה שיש.
זה לפני שבחרתי מדד CPU של בסיס נתונים.

 
 
 
תמונה מספר 2 מציגה לנו את הגרף שעלה אחרי בחירת המדד -  אצלינו CPU.
 
 
 
תמונה מספר 3 מספרת לנו איך אנו מגדירים לשמור למחסנית הנתונים את ה AzureDiagnostics and AzureMetrics.
בוחרים פה ואז ניתן לבחור מה רוצים לשמור.



תמונה מספר 4 מספרת לנו את סיפור תיחקור הלוג. רואים בצד שמאל המון אפשרויות - תלכו ל Logs וייפתח לכם מסך תיחקור שימו לב לשפת התיחקור של Kusto, תוצאת השאילתה נכתבת למסך בצורת טבלה אבל אפשר להעביר לגרף בקלות. פה שאלתי את המנוע כל מה שנשמר ל AzureMetrics והוא קשור ל SQL לפי מדד - מה הערך הממוצע. אפשר עוד חלוקה לפי בסיסי נתונים (אפשר כמה בסיסי נתונים למחסנית אחת).


בתמונה מספר 5 ספרתי כמה דגימות לכל מדד.




תמונה מספר 6 מספרת את סיפורו של הקליק - בקליק אפשר להפוך את התוצאה לגרף ואפשר לראות יותר טוב מה קרה..



תמונה מספר 7 מתחילה לספר את עולם ה AzureDiagnostics שימו לב במחסנית בחרתי Logs, והתחלתי לתחקר בשאילתא, ספרתי כל מה שיש לנו לפי קטגוריות.
בחלק השני יש את הקטגוריות שהם אוספים עבורינו כמו שציינתי למעלה המון דברים מאד מעניינים. שימוש רב אפשר לעשות פה.


תמונה מספר 8 מספרת את סיפורו של הקליק 2 - גם פה בקליק אפשר לראות ברף מה יש ומא אין בתוצאות

וכמו שאמרתי אפשר להוציא מפה דוח, התרעה, לינק לדש בורד ועוד.

ממליץ מאד לנשות ואם משהו לא ברור אנא שאלו.

Comments

Popular posts from this blog

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות ...

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableNam...