Skip to main content

SQL Azure DATA Sync - מה זה ואיך מפעילים את זה


שלום רב
שוחררה גרסה חדשה של הפורטל ובה 2 תוספות מרכזיות במיוחד עבור  SQL Azure


1.       - DATA Sync כעת זמין ואפשר לסנכרן בין בסיסי נתונים בענן או בין בסיסי נתונים בענן לבין שרתים בארגון

2.       Reporting כעת זמין כלומר האפשרות שגם הפורטל של SSRS יהיה זמין בענן עצמו.


בכנס שהסתיים זה עתה  SQL Pass -  הכריזו על מספר תוספות שחלקן כבר זמינות וחלקן יהיו זמינות בקרוב, במהלך היום אעלה פוסט שיכיל את הרשימה של הדברים החדשים ופה אתאר בקצרה את הסרביס הקרוי DATA Sync:

אחד הצרכים המרכזיים בבסיסי נתונים בענן הוא גיבויי, וכן העברת טבלאות לבסיסי נתונים אחרים לצורך ייצור דוחות או כל צורך אפליקטיבי אחר.
DATA sync בעיקרון הוא דו כיווני – כלומר יכול לבצע סינכרון הלוך ושוב – צורך זה לטעמי פחות חשוב ויש לדעת איך לקנפג נכון כדי שהעידכון יהי חד כיווני.

לכן יצרו את הסרביס הקרוי DATA Sync – שבא מקיצורה של המילה סנכרון מידע....
כרגע סרביס זה נגיש לכולם דרך הפורטל.
אפשר לסנכרן טבלה עמודה או רשומה בין בסיס נתונים בענן ב data center אחד לבסיס נתונים ב data center אחר, או באותו אחד.
וכן לבסיס נתונים בשרת היושב בארגון.

להלן תיאור הפעלת הסינכרון:
יש בסיס נתונים בשם HUB DB – שהוא בסיס הנתונים – יעד אליו מכוונים השינויים שנרשמים בבסיס המקור.
יש בסיס נתונים בשם Member DB – שהוא בסיס נתונים שממנו נלקחים שינויים ואליו מתעדכן מידע בחזרה (שימו לב שאם אין בו נגיעות והכנסות לא יחזור מידע בחזרה ולכן זהו גיבוי...) – אולם הוא ניתן לשינוי


לאחר מכן נפתח חלון הרשאה ובו בוחרים בסיס נתונים מרכזי להפעלה


פה נפתח צעד ראשון בניהול הסינכרון - כאשר בוחרים לו שם


אחרי כן נפתח חלון עם GUI יפה המאפשר בחירה של בסיס נתונים יעד - HUB  בחץ האדום ובסיס נתונים מקור Member בחץ הירוק  - 


  
כיווני עידכון 


טיימר של כל כמה זמן יתבצע סינכרון


וחלון עם רשימת טבלאות ועמודות לביצעו סינכרון או כאלו עם בעיות


אחרי כל הקינפוג ים יש לבצע deploy בכפתור זה:


ואז מתחילה להתבצע פעולת הסינכרון:



וכשהכל מסתיים זה מסומן ככה

אפשר אם רוצים לא לחכות לטיימר אלא להריץ יזום - פה:


ומה שקורה  - וזה כמובן נבדק מועבר המידע מבסיס הנתונים אחד לחברו – ניתן לבדוק בפשטות על ידי ביצוע select לפי מספר רשומות לפני ואחרי.

עוד נושא קטן - זה הלוגים:

אלו טבלאות שניבנות ונשמרות בבסיס הנתונים ושימו לב - הם מסוכמות לסך הגודל של בסיס הנתונים כלומר העלויות שלהם עליכם...

בימים הקרובים אבחן את היציבות את העומסים עוד קינפוגים ואדווח לכם
חג שמח

לקריאה נוספת של מושגים טכניים ניתן לקרוא בלינקים אלו

Comments

Popular posts from this blog

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועו

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableName" in "T:\MyTable.bcp"