Skip to main content

Problems working with SQL Azure

שלום לכולם
שנה חדשה וזה זמן לסכם 3 שנות עבודה עם SQL Azure.
אז כן - אני נהנה לעבוד עם מוצר זה הוא חוסך המון כאבי ראש אולם הוא מוגבל, בפוסט זה אציין מספר מגבלות שאם הן יתוקנו (וכן אני מבין את הקושי בתיקונים - אולם נקודות אלו מהוות מחסום כניסה)

  1. מגבלת מקום של 150 GB -  זו בעיה לארגונים גדולים להיכנס כאשר יש מגבלת גודל, אם היה אפשר להגדיל בסיסי נתונים הדבר היה מקל על כניסה של ארגונים ל SQL Azure.
  2. קישור בין שני בסיסי נתונים באותו שרת - זו בעיה מהותית של ארכיטקטורה של תוכנה, אם וכאשר יש צורך לעיתים ליצור 2 בסיסי נתונים כיום אפשרות התקשורת ביניהם - גם אם הם באותו שרת - היא רק דרך האפליקציה - לא שזה רע כל כך אולם המון פעמים זה מסרבל את תצורת העבודה.
  3. הרצה של תהליכים ארוכים - לעיתים יש צורך להריץ תהליך עידכון ארוך או בניה של אינדקס גדול, בעולם הרגיל אנו יוצרים job שרץ בתוך השרת ונתנים לו לרוץ כמה שעות שהוא רוצה - פה לעומת זאת, אין agent ואי אפשר להריץ כלום מתוך השרת, וריצות ארוכות נחתכות על ידי ה resource governer והנה אנו שוב תקועים בעובדה ומחפשים work around.
  4. t-sql - ישנם רבים מידי סינטקסים שלא נתמכים, הדבר מפריע במיוחד ל DBA's רגישים שלא אוהבים שנוגעים להם בפינה האהובה שלהם.
  5. אי אפשר לאתחל את הסרביס או לעשות לו פעולות דרסטיות - לעיתים יש צורך בפעולה קשה ואגרסיבית, ואציג פה דוגמא קטנה שחויתי לאחרונה. יש לי כלי שמנטר ומתריע כאשר בסיס הנתונים מגיע ל85% מהגודל וממילא אני צריך לבצע פעולת Scale ולהגדיל את הגודל. בפורטל אפילו יש התרעה יפה שמציגה את המצב.

משום מה התעלמתי מכל ההתרעות והגעתי לקצה כמות השימוש - או אז בסיס הנתונים הפך להיות סוג של read only, מה שצריך להתבצע על ידי היה מיד להגדיל את הגודל אולם ההגדלה לא תפסה ולא יכלתי להגדיל כלום. כמובן שבדיוק אז עלתה הבעיה על ידיד הלקוחות שרצו פתרון מיידי - אז מחקתי 2 אינדקסים גדולים ועוד טבלה בינונית שלא הייתי חייב אותה, גם זה לא עזר כי ה rebuid מתבצע אוטמטית על ידי מנגנון ה azure אולם לא על ידי וכך המקום לא התפנה. מיד חשבתי על רעיון יפה אחר - עשיתי rename לבסיס הנתנוים ויצרתי בסיס נתונים חדש עם סכמה זהה, אולם הוא היה ריק, גם זה לא עזר למרות שהגודל היה רשום 0 - עדיין אי אפשר היה לכתוב לבסיס הנתונים - אילו המכונה ייתה בשליטתי מן הסתם זה היה נתר תוך דקה אולם פה לקח למערכת 3-5 שעות לתפוס את השינוי ולא היה כלום שיכולתי לעשות. לכן - אסור לטעות .
6. מחיר - יללה תורידו עוד המחרים למרות ההורדות הרבות אנו רוצים עוד הורדות כדי שזה יהווה תחות ראויה עם סטורג'ים מקומיים או עם vm's.

מעבר לבעיות אלו באמת העבודה היא כה קלה ונוחה ניתן לגשת מפורטל וובי, ניתן לעבוד בתצורות שונות ואין בעיות של חומרה ותוכנה ורשיונות.
כמובן כשרציתי לכתוב פוסט זה למחרת ראיתי את Brent ozar כותב בלוג על נושא דומה לאלו ומעלה שאלון על השינויים שהיינו רוצים לבצע
ניתן לקרוא עליו פה:


טוב לא נתאר שוב את כל הטוב מההתחלה - רק נאחל שנה טובה ומעוננת ומוזמנים ליין בבלוגים ההיסטוריים והחדשים...
בהצלחה
פיני 

Comments

Popular posts from this blog

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועו

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableName" in "T:\MyTable.bcp"